contact :019-6233479 (SYIMA)
NO call allowed, sebaliknya SMS/W.A,
saya pasti kurang dari satu ke 2jam saya akan reply, Jika anda telefon ia mungkin adalah waktu saya tidak sesuai untuk bercakap. Saya ialah Supermom yang membesarkan anak-anak tanpa maid, juga menghantar kek dengan sendiri pada weekdays. Harian saya sangat sibuk menguruskan anak-anak serta mendeko kek. Saya mohon jasa baik kalian supaya SMS/ W.A yer dear!
Dear All : Saya amat jarang update dan check blog untuk membaca sebarang comment...
Jadi untuk dapat respon yang cepat sila
W.A/sms 0196233479 (syima)

Tuesday, November 20, 2012

How to do fondant Spiderman? Coloring template Technique

Ini salah satu yang sempat acik buat dan ambil satu persatu step apa yang acik buat semasa menghasilkan kek nombor 5 spiderman tempohari. Acik memnag x suka beli apa-apa icing image, so acik buat sendirilah dari fondant semua itu...

Kalian semua boleh refer post acik yang sebelum ini ialah how to soft you degil2 fondant...acik warnakan fondan tu ke warna merah...mcm gambar di atas,

Kemudian acik campurkan 2~3tsp cmc powder untuk mengeraskan sedikit spiderman dan ia boleh duduk diam2 atas kek sebagaimana yang acik nak.. CMC powder ni kalian boleh try je sebanyak mana yang kalian mahukan... kemudian roll sehingga rata...

tapi sebelum tu...print dulu atas kertas A4 gambar spiderman, potong dengan gunting, dan jadikan template diatas campuran fondant CMC yang telah rata...

Potong dengan menggunakan pizza cutter, kalau guna gunting...kalian takkan dapat permukaan yang smooth mcm dalam gambar


Kemudian Acik color sendiri hand free atas template tersebut...tapi acik ambil edge yg besar2 dulu mcm tangan n bentuk badan agar bentuknya x lari...dah siap edge yang besar...baru acik colorkan n buat sarang2 kat badan si spiderman tu....

its done!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...