contact :019-6233479 (SYIMA)
NO call allowed, sebaliknya SMS/W.A,
saya pasti kurang dari satu ke 2jam saya akan reply, Jika anda telefon ia mungkin adalah waktu saya tidak sesuai untuk bercakap. Saya ialah Supermom yang membesarkan anak-anak tanpa maid, juga menghantar kek dengan sendiri pada weekdays. Harian saya sangat sibuk menguruskan anak-anak serta mendeko kek. Saya mohon jasa baik kalian supaya SMS/ W.A yer dear!
Dear All : Saya amat jarang update dan check blog untuk membaca sebarang comment...
Jadi untuk dapat respon yang cepat sila
W.A/sms 0196233479 (syima)

Thursday, January 31, 2013

Mengapa Saya Malas Update Blog

Haa... tiba tiba ade post yang bertajuk begini? Iya, ada....ni acik nak stori pada kalian yang tanya acik....'kak syima...ngape x update blog? Selalunya dalam hari isnin mesti akak ada update walaupun ianya satu post...'

Ceritanya dan alasannya begini
1. My Precious things was broken...n my heart oso? Want to know??? Saya atttachedkan gambar yer....

nampak tak lappy dibawah dan TV disebelah atasnya?
Inilah panorama saya sekarang.

lappy saya yang ringan lagi slim dan cantik jelita itu telah rosak screennya. :(
mengapa jadi begitu? anak acik yang kecil sekali lagi sangat comel itu suka bawa lappy acik jalan2 dan buang rata2 atau dengan perkataan canggihnya ia mencampakkan dari pegangan tangannya ke lantai...ia kan sangat ringan kan? macm tab/ipad je gitu....

apabila sudah 4~5~6~7 kali jatuh...maka ianya pun rosak..., boiprend acik bawa ke digital mall untuk disiasat mengapa screen berwarna putih, dan hasil dari siasatan beliau, screennya telah rosak...dalam rm500 untuk baiki? Tapi boleh read through TV BESAR SANGAT ni ha....
jadinya dari hari ke hari...acik cuma tengok Youtube sahaja di TV instead meng-hapdet blog.., huhu
Sorry kalian....pening kepala taw tengok screen besar2 ni.
kalo cite korea...tarrappala...

Tapi bukan tiada alternative  lain, acik ade desktop dalam bilik study...tapinya desktop itu sangat lembab sebab anak-anak main game dan d/load bukan2 di situ.
Bukan tiada lappy lama...cumanya lappy lama sudah rosak internetnya...ia harus guna kabel baru boleh on9, serta ianya agak lembab juga kekdahnya.
bukan tiada tab, tapi acik stressssssss menggunakannya. Fuhhh... jadinya acik malaslah jadinya...

Sekian...


yang sakit lehernya,
ACIK SYIMA



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...