contact :019-6233479 (SYIMA)
NO call allowed, sebaliknya SMS/W.A,
saya pasti kurang dari satu ke 2jam saya akan reply, Jika anda telefon ia mungkin adalah waktu saya tidak sesuai untuk bercakap. Saya ialah Supermom yang membesarkan anak-anak tanpa maid, juga menghantar kek dengan sendiri pada weekdays. Harian saya sangat sibuk menguruskan anak-anak serta mendeko kek. Saya mohon jasa baik kalian supaya SMS/ W.A yer dear!
Dear All : Saya amat jarang update dan check blog untuk membaca sebarang comment...
Jadi untuk dapat respon yang cepat sila
W.A/sms 0196233479 (syima)

Monday, February 18, 2013

Kek Hantaran Ombre

Acik tak tahu ombre tu hapeke entah!! Search dalam internet ombre ialah tona warna yang berlainan didalam sebiji kek ataupun kek bertingkat... oho...barulah tahu...ombre rupanya..huhuh, Selama ni acik cuma tahu istilah 'skim coat' je yg selalu guna oleh civil engineer...hehe :)

Order dari Pn Farah untuk adiknya Izzati. Jauh dari Selayang beliau datang meng-collect. Lalu acik buatkan ombre ini nipis2 dan shantek2...kerana ada custmer tanya acik...acik tak buat ombre yang nipis2 dan layer2 yang banyak ke? Bukan tak buat...tapi ombre yang pertama tempohari acik kesuntukan masa untuk mengadapnya...dan customer itu pun tidak meletakkan apa2 ciri2 pada kek nya selain dai simple dan sweet., Tapi tetap cantik kan?

Ombre yang pertama di sini...
http://www.kekafrina.com/2013/01/kek-hantaran-purple-fondant.html

dan ombre version kesilapan di sini...huhu :)
http://www.kekafrina.com/2013/01/kek-hantaran-pink.html

manakala gambar dibawah ombre version sangat cantik

berat kek 1.2~1.4kg
berat kek +fondant =2.8~3kg
jenis kek = choc fudge cake
harga = RM185





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...